SEDAN 1961

Om Melanders

Den första Melandersbutiken öppnade 1988 i Östermalms Saluhall av bröderna Erik och Nils Molinder.

Ända sedan den första Melanders-butiken öppnade 1961 i Östermalms Saluhall har vår främsta drivkraft varit att erbjuda de absolut finaste råvaror naturen kan uppbringa. Melanders är till exempel sedan många år tillbaka garanterade ”sista halningen” vilket innebär att vi får den fångst som har tagits upp sist och därmed är den allra färskaste.

Men vårt gebit handlar inte bara om råvaror. Kanske blir man lite mer passionerad när man jobbar inom en bransch som är utelämnad till väder, vind och moder naturs nycker. De flesta av våra erfarna och dedikerade medarbetare har koll på alltifrån hur man kokar en skaldjursfond från grunden till hur man filear en plattfisk och väljer vin till rådjurssadeln. Och de delar mer än gärna med sig av den kunskapen. Med över ett halvt sekels tradition i ryggen törs vi påstå att vi vet vad vi pratar om.

Passion och kvalitet

Vår långvariga kärleksrelation till råvaror av yppersta kvalitet – oavsett om det handlar om kött, fisk, ostar eller frukt och grönt – genomsyrar förstås även våra restaurangkoncept. Våra olika restauranger skiljer sig åt sinsemellan, men grundprincipen är alltid densamma: bra kockar och bra råvaror. Svårare än så är det inte.

Det som en gång i tiden började med två passionerade bröder och en liten fiskdisk i Östermalmshallen har idag vuxit till ett delikatessimperium med restauranger och butiker över hela Stockholm. 

Färsk, färskare, Melanders
Visste du att Melanders alltid är garanterade den så kallade “sista halningen”, det vill säga den fångst som tagits upp sist och därmed är den färskaste? 

NYHETSBREV

Ta del av erbjudanden, nyheter och evenemang först av alla.

Restauranger som ingår i Melanders Group