Melanders gästspel – ett roligt och lärorikt sätt att utforska vår matkultur tillsammans med spännande matprofiler 
 

Vårt första gästspel sker i samarbete med Snälleröds Destilleri och fem av landets mest inspirerande krögare.

Få drycker är så djupt rotade i svensk mattradition som det kryddade brännvinet. Och kombinationen snaps och god mat är precis lika självklar som den är unik för Sverige.

Som en hyllning till den svenska matkulturen har kockarna bakom Snälleröds krögarsnaps tagit fram varsin trerätters-meny utifrån säsong och sin personliga snaps. Menyn packas i exklusiva lådor med instruktioner och recept. Till varje krögarlåda finns även en instruktionsfilm med kockens egna tips inför serveringen så att det ska vara enkelt för dig därhemma att skapa en perfekt måltid.

Se alla deltagande krögare i kampanjen ›››

Gästspel 4: Malin Söderström

Malin Söderström var den första kvinnan i Svenska Kocklandslaget och hon har även varit styrelsemedlem i Svenska Kockars Förening. Idag driver Malin Söderman Moderna Muséets restaurang samt The Fishery och The Farm som alla ligger i Stockholm. Hon har även skrivit ett flertal böcker, bland annat Malins mat, Malin Söderströms middagstips samt Mat för blå dagar tillsammans med Tomas Tengby. Du har troligen även sett Malin på TV4 där hon frekvent medverkar som gästkock i nyhetsmorgon samt även varit gästjury i Sveriges Mästerkock. Hennes mat kännetecknas av friska fräscha smaker som ofta har en bas på svensk fisk eller viltkött.

Så lagar du Malins somriga trerätters-meny

Malin Söderström och Andreas Printz tillagar menyn och ger sina bästa tips beträffande dryck, tillagning med mera. 

Gästspel: Malin Söderström | Snälleröds Destilleri

795 kr/per person

Malin Söderströms trerättersmeny

Svensk charktallrik
Gulärtshummus, kryddrostade ärtor, kräm på Wrångebäcksost, krispigt grönt och chark på vilt.

Helgrillad piggvar
Färsk piggvar kryddad med algsalt serverad med primörer och vispat pepparrotssmör.

Bärig sommarpavlova
Svartvinbärsmaräng, curd på svarta vinbär och lättvispad grädde dekoreras med ätbara sommarblommor.

Leveranstid: 2 dagar (tidigast 31 juli)

Senaste leveransdatum: 22 augusti

- +

Melanders gästspel – ett roligt och lärorikt sätt att utforska världens matkultur tillsammans med spännande matprofiler. Först ut är ett samarbete med Snälleröds Destilleri och fem av landets mest inspirerande kockar. Som en hyllning till den svenska matkulturen har kockarna bakom Snälleröds krögarsnaps tagit fram varsin trerätters-meny utifrån säsong och sin personliga snaps. Menyn packas i exklusiva lådor med instruktioner och recept. Till varje krögarlåda finns även en instruktionsfilm med kockens egna tips inför serveringen så att det ska vara enkelt för dig där hemma att skapa en perfekt måltid. OBS! Snälleröds Krögarsnaps ingår inte i denna förpackning men kan beställas från systembolagets beställningssortiment, den har artikelnr 8660304.

Malin Söderström

Malin Söderström var den första kvinnan i Svenska Kocklandslaget och hon har även varit styrelsemedlem i Svenska Kockars Förening. Idag driver Malin Söderman Moderna Muséets restaurang samt The Fishery och The Farm som alla ligger i Stockholm. Hon har även skrivit ett flertal böcker, bland annat Malins mat, Malin Söderströms middagstips samt Mat för blå dagar tillsammans med Tomas Tengby. Du har troligen även sett Malin på TV4 där hon frekvent medverkar som gästkock i nyhetsmorgon samt även varit gästjury i Sveriges Mästerkock. Hennes mat kännetecknas av friska fräscha smaker som ofta har en bas på svensk fisk eller viltkött.

Allergener

Ägg, Fisk, Gluten, Laktos, Nötter

Kommande krögare i gästspelet

Här nedan ser du alla krögare som deltar i vårt första gästspel. De har alla skapat varsin utsökt trerättersmeny som speglar deras gastronomiska personligheter, när det kommer till såväl råvaror som tillagningsteknik. 

Malin Söderström

Driver restaurangen på Moderna muséet samt The Fishery och sommarkrogen Albertina. Malin har skrivit ett flertal kokböcker och är den första kvinnliga kocken som blev medlem i Svenska kocklandslaget. Idag sitter Malin med i styrelsen för Svenska Kockars Förening.

Aktuell i juli

Henrik Norström

Flerfaldigt prisbelönad kock som bland annat tagit silver i världens mest prestigefyllda mattävling Bocuse dÓr 2001 samt mottagit Gastronomiska Akademins Guldmedalj. Henrik är delägare av restaurangerna LUX dag för dag och B.A.R.

Aktuell i augusti

För att boka bord på restauranger som ingår i Melanders Group - klicka på respektive logotyp: