Premiär för Melanders gästspel – ett roligt och lärorikt sätt att utforska världens matkultur tillsammans med spännande matprofiler 
 

Först ut är ett samarbete med Snälleröds Destilleri och fem av landets mest inspirerande krögare.

Få drycker är så djupt rotade i svensk mattradition som det kryddade brännvinet. Och kombinationen snaps och god mat är precis lika självklar som den är unik för Sverige.

Som en hyllning till den svenska matkulturen har kockarna bakom Snälleröds krögarsnaps tagit fram varsin trerätters-meny utifrån säsong och sin personliga snaps. Menyn packas i exklusiva lådor med instruktioner och recept. Till varje krögarlåda finns även en instruktionsfilm med kockens egna tips inför serveringen så att det ska vara enkelt för dig därhemma att skapa en perfekt måltid.

Se alla deltagande krögare i kampanjen ›››

Gästspel 1: Pontus Frithiof

Pontus Frithiof är både kock och krögare men framförallt entreprenör. Han driver idag verksamheter över hela landet från Stockholm till Göteborg och i Visby. 

Kärleken till mat har alltid funnits där och redan som 15-åring bestämde sig Pontus för att bli kock då han började som lärling hos Erik Lallerstedt. Pontus arbetade under sina första år på flera kända restauranger i både Sverige och runt om i Europa innan han 1999 bestämde sig för att öppna sin första egna restaurang Pontus in the Green House i Gamla stan. Den blev utsedd både till Sveriges bästa restaurang och fick flertalet utmärkelser under åren. Pontus har under sin karriär mottagit utmärkelser som årets krögare, årets affärskrog samt tilldelats Gastronomiska Akademins Guldmedalj.

Pontus Frithiof är skolad i det klassiska franska köket men har en förkärlek till svensk husmanskost och dess ursprung. 

Så lagar du Pontus våriga trerätters-meny

Pontus Frithiof och Andreas Printz tillagar menyn och ger sina bästa tips beträffande dryck, tillagning med mera. 

Gästspel: Pontus Frithiof | Snälleröds Destilleri

895 kr/per person

Pontus Frithiofs våriga trerättersmeny

KRÄFTSKAGEN
Kräftröra smaksatt med kummin och gräslök på smörstekt bröd med trädgårdssallad

BLANQUETTE DE VEAU
Kalvragu med smörstekta murklor, haricots verts och pilaffris

RABARBERDRÖM
Inkokt rabarber med rosésabayonne och rostad vit choklad

 

För tillredningsinstruktioner – Klicka här!

Leveranstid: 2 dagar (tidigast 24 april)

Senaste leveransdatum: 10 maj

- +

Nu introducerar vi Melanders gästspel – ett roligt och lärorikt sätt
att utforska världens matkultur tillsammans med spännande matprofiler.
Först ut är ett samarbete med Snälleröds Destilleri och fem av landets mest inspirerande
kockar. Som en hyllning till den svenska matkulturen har kockarna bakom
Snälleröds krögarsnaps tagit fram varsin trerätters-meny utifrån säsong och
sin personliga snaps. Menyn packas i exklusiva lådor med instruktioner
och recept. Till varje krögarlåda finns även en instruktionsfilm med
kockens egna tips inför serveringen så att det ska vara enkelt för dig
där hemma att skapa en perfekt måltid. OBS! Snälleröds Krögarsnaps ingår inte
i denna förpackning men kan beställas från systembolagets beställningssortiment,
den har artikelnr 8660304.

Först ut: Pontus Frithiof!

Allergener

Ägg, Gluten, Laktos, Nötter, Skaldjur

Kommande krögare i gästspelet

Här nedan ser du alla krögare som deltar i vårt första gästspel. De har alla skapat varsin utsökt trerättersmeny som speglar deras gastronomiska personligheter, när det kommer till såväl råvaror som tillagningsteknik. 

Håkan Thörnström

Välrenommerad krögare och tävlingskock som tävlat för Svenska kocklandslaget och suttit som jurymedlem i Årets Kock. Håkan har även varit ansvarig för nobelmiddagen under många år. Driver idag Privata Rum samt Studio Thörnström i Göteborg.

Aktuell i maj

Nils Molinder

Fiskhandlare, kock och krögare som öppnade den första Melandersbutiken 1988. Nu har Melanders vuxit till ett delikatessimperium på 7 fiskbutiker samt 8 restauranger däribland Wedholms Fisk, Ulla Winbladh och Konstnärsbaren.

Aktuell i juni

Malin Söderström

Driver restaurangen på Moderna muséet samt The Fishery och sommarkrogen Albertina. Malin har skrivit ett flertal kokböcker och är den första kvinnliga kocken som blev medlem i Svenska kocklandslaget. Idag sitter Malin med i styrelsen för Svenska Kockars Förening.

Aktuell i juli

Henrik Norström

Flerfaldigt prisbelönad kock som bland annat tagit silver i världens mest prestigefyllda mattävling Bocuse dÓr 2001 samt mottagit Gastronomiska Akademins Guldmedalj. Henrik är delägare av restaurangerna LUX dag för dag och B.A.R.

Aktuell i augusti

För att boka bord på restauranger som ingår i Melanders Group - klicka på respektive logotyp: