Melanders gästspel – ett roligt och lärorikt sätt att utforska vår matkultur tillsammans med spännande matprofiler 
 

Vårt första gästspel sker i samarbete med Snälleröds Destilleri och fem av landets mest inspirerande krögare.

Få drycker är så djupt rotade i svensk mattradition som det kryddade brännvinet. Och kombinationen snaps och god mat är precis lika självklar som den är unik för Sverige.

Som en hyllning till den svenska matkulturen har kockarna bakom Snälleröds krögarsnaps tagit fram varsin trerätters-meny utifrån säsong och sin personliga snaps. Menyn packas i exklusiva lådor med instruktioner och recept. Till varje krögarlåda finns även en instruktionsfilm med kockens egna tips inför serveringen så att det ska vara enkelt för dig därhemma att skapa en perfekt måltid.

Se alla deltagande krögare i kampanjen ›››

Gästspel 5: Henrik Norström

Henrik Norström är en av pionjärerna inom det nya nordiska köket. Tillsammans med sin fru Lotta startade han restaurang LUX där han var tidig med att sätta lokala och säsongsbetonade råvaror på menyn. År 2004 fick restaurangen en stjärna i Guide Michelin. Henrik avsade sig stjärnan 2013 för att göra om restaurangen till vad den är idag, något enklare tekniker fast med fortsatt samma höga kvalitet på lokala råvaror. Henrik har drivit många restauranger genom åren och äger och driver idag även restaurang B.A.R i Stockholm. Han har även vunnit ett flertal tävlingar inklusive ett silver i Bocuse d’Or 2001. På meritlistan finns även Årets Werner, jurymedlem för Årets kock samt en guldmedalj från Gastronomiska akademien. 2009 kom den första kokboken, Mitt nära kök ut följt av Åtta råvaror 2015. 

Så lagar du Henriks trerätters-meny

Henrik Norström och Andreas Printz tillagar menyn och ger sina bästa tips beträffande dryck, tillagning med mera. 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
För att boka bord på restauranger som ingår i Melanders Group - klicka på respektive logotyp: