Moule mariniéres

Dryckestips: 2004 Sancerre Thauvenay 159:- Beställningssortiment. Art nr: 89217

2 nätmusslor
3 st schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 knippe persilja
4 dl vitt vin
100 g smör
1 dl grädde

Borsta och skölj musslorna under rinnande kallt vatten, ungefär som bestick. Ta bort krossade eller skadade musslor. Sätt en stor kastrull på hög värme. Hacka och fräs löken i lite smör utan att den får färg. Tillsätt musslor, hackad vitlök och vitt vin. Sätt på locket och se till att det håller tätt. Ångan kommer att öppna musslorna så all smak finns kvar. Koka 3-5 min, skaka då och då tills alla musslor öppnat sig. Ta bort dem som inte öppnar sig. Sila av fonden i en annan kastrull och låt musslorna vila kvar under locket. Reducera fonden till hälften och tillsätt smör och grädde. Låt koka upp. Häll tillbaka fonden, den färdiga såsen över musslorna och gör ett snabbt uppkok. Servera med hackad persilja.