Torskrygg marinerad i matjesspad med gubbröra & pepparrotsmos

Receptet är beräknat för 4 personer.

Fisk
4 x 200 g torskrygg
2 st matjessillfiléer + spad

Sås
75 g smör 
1 tsk kaviar
hackad dill
 soja

Gubbröra
2 kokta ägg
1 matjessillfilé
1 rödlök
2 kokta potatisar
1 äggula

Potatismos
Riven pepparrot

Fisk
Marinera fisken i matjesspad över natten. Sätt ugnen på 165°C.Baka fisken 7-10 minuter i ugn eller till ca 46°C i kärntemperatur.

Sås
Bryn smör och vispa ner soya och kaviar, tillsätt hackad dill

Gubbröra
Hacka de kokta äggen, 1 matjessillfilé, rödlöken och de kokta potatisarna. Blanda detta med 1 äggula.

Koka potatis och gör ett vanligt potatismos. Tillsätt riven pepparrot till moset.

Servera fisken med det brynta smöret och gubbröra.

Utskriftsvänlig PDF