Halstrad Torskrygg med hummer, fänkål & skaldjursfumé

Receptet är beräknat för 4 personer.

Ingredienser: 
4 bitar torskrygg á 2 hg
5 dl skaldjursfond
2 st stora fänkål
2 st Amerikansk hummer
100 g smör
1 knippe dill

Tillagning:
Dela fänkålen på mitten, lägg halvorna i ugnsfolie med salt, peppar & dill samt olivolja. Baka av i ugn på 140 grader. Stick kålen precis som en potatis för att känna om den är klar (ca 20-25 min). 
Salta & peppra fisken, halstra Torskryggen hårt på skinnsidan, så att skinnet blir knaperstekt. Lägg ryggbitarna i en ugnsfastform sätt termometer i fisken, låt fisken gå med i ugnen som är klar vid 46 grader. (ca 12 min). Låt sedan fisken vila precis som en köttbit i ca 5-10 min.

Koka upp skaldjursfonden, precis före serveringen tillsätt smöret & vispa in. Servera gärna i djup tallrik.
Lägg fänkålen i botten med torsken ovanpå. Napera skaldjursfumén runt fisken och toppa med en hummerklo & klyvd hummerstjärt. Garnera gärna med dill.

Utskriftsvänlig PDF