Årets Skreimenyer

Nedan finner ni årets speciellt framtagna Skreimenyer! Samtliga menyer är framtagna efter Nose-to-Tail principen där vi tar vara på hela fisken. 

Två rätters 350kr

Tre rätters 425kr

 

Melanders Brasserie Täby

RRÄTTER

Skreikinder
med grönärtskräm och pata negra

Tartar på skrei
med gräslök, kapris och citronolja

3 olika sorters sushi på skrei

VARMRÄTTER

Ångad skreifilé
med paprikasås, broccoli och kokt potatis

Sotad skreirygg
med gräddkokt savoykål, sidfläsk, champinjoner och potatispuré

Kokt rimmad skreirygg
med pepparrot, räkor, skirat smör och kokt potatis

DESSERT

Valrhonachoklad-glass 
med rårörda hallon och mandelkaka

Crème bruleé
med färska bär

 

Melanders Brasseri Dalagatan

RRÄTTER

Terrin på skreikind och skrekhaka
med sellerikräm, rökt blåmussla- och persiljebuljong samt krispig skreitunga och puffat skinn

Skrei fritters
med pickles, koriander samt paprika- och vitlöksmajonnäs

VARMRÄTTER

Smörstekt skreirygg
med bakad rotselleri, smörstekt ostronskivling, tryffelmajonnäs, krust på skreifjäll, potatis och quinoa, parmaskinka, syrad lök, riv på skreilever och rökt skreirom samt rödvinssky

Skrei- och skaldjurskorv
med potatiskaka, confiterad äggula, brandade kroketter, västerbottenost samt krispig skreifena och smörsås med forellrom och gräslök

DESSERTER

Crème Brûlée

Äppeldonuts med kanelglass

 

Melanders Söderhallarna

RRÄTTER

Skaldjurssoppa
med skrei-frikadeller

Friterad skreikind och skreitunga
med picklade rotfrukter och chipotle-aioli

VARMRÄTTER

Pocherad skrei
med örtsås och skreirom

Halstrad skrei
med karljohangrädde och västerbottenkroketter

Kokt skrei
med smör och pepparrot

DESSERTER

Vaniljpannacotta
med hjortronmynta